X
Chcete slevu 5 %
na první nákup?
ANO
NE
Oslavte s námi Den matek a darujte mamince šperk, který je unikátní stejně jako mateřská láska! Zadejte v košíku kód "DENMATEK" a získejte 10% slevu.

Jak vybrat zásnubní prsten a proč zásnubní prsten s vltavínem

Návod na správný výběr zásnubního prstenu a výhody vltavínu jako kamene

Výběr zásnubního prstenu je jedním z nejdůležitějších kroků při plánování svého životního partnerství. Je to symbol vaší lásky a oddanosti, a proto je důležité vybrat prsten, který bude nejen krásný, ale také osobní a významný. V tomto článku si projdeme postup, jak správně vybrat zásnubní prsten, a proč byste mohli zvážit zásnubní prsten s vltavínem.

Kroky k výběru zásnubního prstenu:

  1. Stanovení rozpočtu: Prvním krokem je určení, kolik jste ochotni utratit za zásnubní prsten. Stanovení rozpočtu vám pomůže užší výběr, aby byly vaše možnosti reálné.

  2. Tvar kamene: Existuje mnoho tvarů prstenů, jako jsou briliantové, princess, ovál, smaragd, atd. Vyberte tvar, který se líbí vaší partnerce nebo partnerovi.

  3. Kov prstenu: Zlato, stříbro, platina - zvolte kov, který si partner přeje nebo který by se hodil k jejímu/jeho stylu.

  4. Druh kamene: Briliant je tradiční volbou, ale můžete zvážit také barevné drahokamy, jako je vltavín nebo kombinace obou.

  5. Kvalita kamene: Pokud volíte diamant nebo jiný drahokam, zjistěte si více o jeho 4C charakteristikách (karát, čistota, barva, řez).

  6. Design prstenu: Vyberte design, který bude odrážet osobnost vašeho partnera. Může to být minimalistický, vintage, moderní nebo zcela jedinečný design.

  7. Velikost prstenu: Je důležité znát velikost prstenu partnerky/partnera. Pokud nevíte, můžete se zeptat jejích/jeho přátel nebo rodiny.

  8. Záruka a certifikace: Ujistěte se, že prsten je prodáván s certifikátem pravosti a zárukou.

Proč vybrat zásnubní prsten s vltavínem:

Vltavín je krásný a unikátní kamenný drahokam, který může mít pro váš zásnubní prsten řadu výhod:

  1. Jedinečná krása: Vltavín má charakteristický zelený odstín a vnitřní jiskření, které mu dává nezaměnitelný vzhled.

  2. Symbolika: Vltavín je v české kultuře považován za kamenný symbol České republiky. Může to dodat prstenu další význam.

  3. Cenová dostupnost: V porovnání s některými jinými drahými kameny je vltavín cenově dostupnější, což může být výhodou pro ty, kteří chtějí krásný kamenný prsten za rozumnou cenu.

  4. Originalita: Protože vltavín není tak běžný jako diamant, váš zásnubní prsten bude vynikat a bude mít v sobě kousek originality.

  5. Energetické vlastnosti: Někteří lidé věří, že vltavín má pozitivní energetické vlastnosti, které mohou přinést štěstí a harmonii do vztahu.

Konečný výběr zásnubního prstenu je samozřejmě závislý na vkusu a preferencích vašeho partnera. Důležité je věnovat prstenu dostatek času a péče, aby byl opravdu zvláštní a významný.