X
Chcete slevu 5 %
na první nákup?
ANO
NE
Oslavte s námi Den matek a darujte mamince šperk, který je unikátní stejně jako mateřská láska! Zadejte v košíku kód "DENMATEK" a získejte 10% slevu.

Jak vznikl vltavín

Jak vznikl Vltavín?

 

Jak vznikl tento světový unikát se na 100% nikdy nedovíme, ale existuje mnoho teorií o vzniku vltavínů, které vám zde prozradíme.

Nejpravděpodobnější a vědci podporovanou teorii je ta, že Vltavín vznikl při dopadu velikého meteoritu na území dnešního Německa (Rieský kráter).

Přibližně před 15ti miliony lety dopadl meteorit na zem. Při vysoké teplotě vytryskly miliony tun meteoritu společně s roztavenou horninou na území dnešních Jižních Čech. Z tohoto důvodu většinou nacházíme vltavíny ve tvaru kapek, disků, oválů a nikdy nenarazíme na dva stejné kusy. Skvělou výhodou zakoupení šperků z vltavínů je, že je každý kus jedinečný unikát.

Ve vltavínech se nachází množství malých, vzduchových bublin, většinou jsou patrné ve vybroušených kamenech. Zajímavostí je, že tlak v těchto bublinách je velice nízký. To dokazuje, že vznikly v prostředí s velice nízkým tlakem. Vltavíny jsou vyhledávány i pro tyto bubliny, o kterých si mnoho lidí domnívá, že ukrývají vesmírnou energii.

 

 Vyberte si z naší nabídky unikátní šperky z vltavínů

ZOBRAZIT NABÍDKU ŠPERKŮ