X
Chcete slevu 5 %
na první nákup?
ANO
NE

Vltavíny a jejich výjimečnost v očích lidí

Vltavíny a jejich výjimečnost v očích lidí

V tomto článku odpovím na otázku, co učinilo z vltavínů tak vzácně a nadmíru ceněné drahokamy, které získaly na všeobecné popularitě. Jistě by se před zhruba 10 lety našel málokdo předpovídající koneckonců tak obrovský nárůst.

Zkusím shrnout, kdy k výraznému nárůstu v celosvětové oblibě došlo a z jakých příčin jsou jihočeské zelené polodrahokamy tak vysoce ceněné v očích nespočtu lidí.

Jednou z vůbec nejlepších reklam je, když celosvětově známé celebrity jako například Adele, Megan Fox a Katy Perry přes média a sociální sítě prohlašují, jak výrazně vnímají léčivou sílu jihočeských vltavínů. K tomuto došlo v posledních dvou letech.

Objevuje se také nespočet zkušeností a poznatků všemožných lidí a řeklo by se zcela běžných smrtelníků, kteří vltavín - moldavite užívají jako jakousi lupu na různé druhy energie, které intenzivně vnímají a uvědomují si jejich výrazný účinek na jejich životy.

Najdou se však i výjimky, které právě pouhý jeden vltavín náhrdelník viní z toho, co by většina ostatních lidí označila za obyčejnou souhru nešťastných okolností, které čas od času zažije prakticky každý.

Ke všemu také mohutně přispívá popularita moldavitů na síti TikTok, kde jsou stovky miliónů sledujících už pravidlem.
Toto pokračuje neustále i nyní, v současnosti a je těžké velmi předpovědět, co by mohla přinést budoucnost.

Stačí rychlé pročtení světově známých časopisů jako Cosmopolitan v angličtině, aby vznikl obraz toho, jak je tento vzácný a výjimečný český tektit až neskutečně a donedávna nepředstavitelně populární. Tyto články byly publikovány v roce 2021.

Už jen prostý fakt, že se vltavíny a změny s kultuře naší společnosti dostaly do hledáčku žurnalistů píšících i pro nejčtenějších časopisů, o lecčems svědčí.

V následujících článcích je možné se aspoň trochu zaměřit na další aspekty toho, jak jihočeské „slzy komety“ zásadně mění životy tolika lidí a dále třeba na jiný český polodrahokam a to český granát, který vrchol své oblíbeností zažil už
v minulosti třeba i luxusním na šperku dodnes známého Napoleona. Sytě červená barva granátů však vskutku originálně doplňuje svým kontrastem klidnou a léčivou záři jihočeských moldavínů.