X
Chcete slevu 5 %
na první nákup?
ANO
NE

Vltavíny - Historie a zajímavosti vltavínů

Vltavíny a jejich nynější popularita

V tomto krátkém článku najdete něco o tom, kam až dosáhla obliba s popularitou vltavínů.

 

Proč byla o hledačích vltavínů napsána i jedna velmi dobrá kniha, kterou jsem četl a dokonce podle ní byl natočen dobrý film Zloději zelených koní? Obsadili ho těmi nejlepšími českými herci. Hrál tam i velmi známý a rozhodně populární herec Pavel Liška.
Premiéru jsem před lety spolu s následnou doprovodnou přednáškou odborníka, tedy geologa, shlédl přímo v krumlovském muzeu vltavínů. Dokonce také samotný autor novely Jiří Hájíček tu na premiéře jen pro zvané pronesl pár slov, ač z něho nervozita skutečně přímo dýchala.


Z hledání vltavínů se nakonec stalo cosi jako novodobá  zlatá horečka.
Že s tímto hledáním pokladů zlatokopy bylo spojeno ohromné riziko zatčení policisty jistě ví mnozí z vás.
Mnohokrát jsem na dřevěné lávce pod zámkem vždy přeplněné spoustami turistů potkával i lidi prodávající, co pracně našli a jiné, kteří zase nakupovali tyto tak vzácné tektity, jejichž cena i nadále strmě roste. 


Oblibu našich „slz komet“ v poslední době mohutně zvyšují i sociální sítě.

Dalo se tedy jen čekat i to, že se objeví spousty nabídek vltavínů falšovaných. Proto je pravost jednoho každého moldavitu na špercích naší firmy potvrzena certifikátem a jakýkoli z našich klientů si může být zcela jist tím, že vložil své peníze do zcela originálního a původního šperku; s padělanými šmejdy však jistě budou i nadále obchodovat mnozí.

Avšak my ve Vltavín Moldavite si našich zákazníků vážíme a dále už vše podstatné bylo rozepsáno výše.

V následujícím článku odpovím na otázku z úvodu a stejně tak i na to, co koneckonců učinilo z vltavínů tak vzácně a nadmíru ceněné drahokamy.
Zkusím shrnout, kdy k výraznému nárůstu v celosvětové oblibě došlo a z jakých příčin jsou jihočeské zelené polodrahokamy tak vysoce ceněné v očích nespočtu lidí.